Gebze.Org Firma Şirket rehberi Logo

Haber Detay

  • Metoroloji’den bir son dakika uyarısı daha!

  • Dün İstanbul ve Trakya’da yaşananların ardından Marmara Bölgesinin güney ve doğusu için gök gürültülü sağanak uyarısında bulunuldu.

    İstanbul’da dün akşam saatlerinde etkili olan sağanak ve dolu, ana arterler ve ara caddelerde sürücülere zor anlar yaşattı. D - 100 karayolunun bazı noktalarında oluşan su birikintileri, sürücülerin araçlarıyla ilerlemesini zorlaştırdı. Dolu nedeniyle bazı araçların camları kırıldı. Çatılardan kopan parçalar da bazı araçlara zarar verdi. Yağmur ve doluya hazırlıksız yakalanan bazı vatandaşlar metrobüs durakları, üst geçitlerin altları, iş yerleri ve bina girişlerinde yağışın dinmesini bekledi. Bazı vatandaşların da yağış nedeniyle kayarak düşmeleri sonucu yaralandığı görüldü.

    MARMARA BÖLGESİNDE KUVVETLİ YAĞIŞ BEKLENİYOR

    Meteoroloji Genel Müdürlüğü, İstanbul ve çevresinde devam eden gök gürültülü sağanak yağışın kuvvetli sağanak olarak devam edeceğini duyurdu.

    Genel Müdürlükten yapılan yazılı açıklamada, yurdun kuzeybatı  kesimlerinde devam eden gök gürültülü sağanak yağışların bu sabah saatlerinde Balıkesir, Bursa, Yalova, Kocaeli ve Sakaryaçevrelerinde kuvvetli  (21-50 milimetre) olmasının beklendiği bildirildi.

    Vatandaşlar, sel, su baskını, yıldırım düşmesi ve ulaşımda aksama gibi  olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olmaları konusunda uyarıldı.

    HASTALIK UYARISI

    Yağışla kanalizasyonlar yetersiz kalınca cadde ve sokaklar dereye döndü. Vatandaşlar diz boyu pis suda yürümek zorunda kaldı. En şanssızları da mahsur kaldıkları yerlerden yüzerek kurtulmak zorunda olanlardı. Uzmanlar yağmur suyunun kanalizasyon suyuyla karıştığını belirterek, salgın hastalıklara karşı uyardı. Selin ardından suyla ve gıdayla bulaşan hastalıkların artmasının beklendiği bildirilerek, pis su bulaşmış gıdaların tüketmemeleri uyarısında bulunuldu. Yuvaları bozulan fare gibi kemirgenlerin de oluşturduğu sağlık risklerinde artış görülebileceği belirtildi.

    372 şimşek çaktı

    Göllenmeler nedeniyle vatandaşlar yürümekte güçlük çekerken, iş  yerlerini su bastı. Vatandaşlar, kendi imkanlarıyla ve itfaiye ekiplerinin yardımıyla suyu boşalttı.  Şiddetli fırtına nedeniyle bazı ağaçların devrilmesiyle yollar  trafiğe kapanırken, bu nedenle bazı araçlar da zarar gördü. 

    Avrasya Tüneli yoğun yağış nedeniyle, tünel içindeki araçların dışarı çıkamaması nedeniyle Avrupa - Asya yönünde 17 dakika, Asya - Avrupa yönünde ise 11 dakika geçici olarak trafiğe kapatıldı. Yağışlardan E - 5 Avrupa Yakası otoyolu başta olmak üzere, hemen hemen tüm bağlantı yolları ve caddeler olumsuz etkilendi.

    Yıldırım düşmesi nedeniyle 2 yangın çıktı. Kağıthane’de plastik deposunda çıkan yangın, itfaiyenin müdahalesiyle kontrol altına alındı. Yine Haydarpaşa Garı’nın kulesine vinç devrilmesi nedeniyle çıkan yangın söndürüldü. Yaralanan bir vatandaş vincin altından çıkartılarak hastaneye kaldırıldı. Şişli Pangaltı’da Ermeni Mezarlığı’nın duvarının çökmesi sonucunda 3 vatandaş yaralı olarak hastaneye kaldırıldı. Yağışla birlikte alarma geçen İstanbul Büyükşehir Belediyesi, itfaiye, İSKİ, Yol Bakım, İSTAÇ, Park Bahçeler, Zabıta, afad ve Karayolları ekipleri su baskını ve göllenmelere müdahale etti. Büyükşehir belediyesi su baskınlarına 6388 personel, 1194 araç, 417 motopomp, 786 dalgıç pompası ve ekipman ile müdahale etti. Tramvay seferlerinde zaman zaman aksamalar oldu.  18 Temmuz’da meydana gelen yağış 45 dakikada 50 - 60 kilo yağış bırakırken, dün 20 dakikada fırtına ve doluyla birlikte 30 - 40 kilo yağış kaydedildi.  

    20 - 25 dakika süren yağışla birlikte lodos yönünden kuvvetlice, aralıklarla fırtına şeklinde esen rüzgâr, hava sıcaklıklarının da 10 derece azalmasına ve mevsim normallerinin altına düşmesine neden oldu. Şiddetli yağış sırasında dakikada ortalama 25 şimşek ve yıldırım görüldü, yağış boyunca toplam 372 adet şimşek ve yıldırım hadisesi gözlendi.

    Kağıthane’de sağanak sırasında yıldırım düşen plastik deposunda yangın çıktı. Silahtarağa Caddesi’ndeki bir plastik deposundaki yangın itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle kontrol altına alındı.

    Hava ulaşımında aksama yaşandı

    Şehirde etkili olan sağanak, hava trafiğini de olumsuz etkiledi. Atatürk Havalimanı’ndaki bazı seferlerde gecikmeler meydana gelirken, bazı uçaklar farklı şehirlerin havalimanlarına yönlendirildi. Türk Hava Yolları’nın Batman-İstanbul uçağı Antalya’ya, Lizbon-İstanbul uçağı İzmir’e, Erzincan-İstanbul uçağı Ankara’ya, San Francisco seferi Ankara’ya, Bişkek-İstanbul seferi Ankara’ya, Bodrum-İstanbul seferi Ankara’ya yönlendirildi. Bazı uçaklar da Bursa YenişehirHavalimanı’na iniş yapmak zorunda kaldı. Sabiha Gökçen Havalimanı kalkışlı uçuşlar normal seyrinde devam ederken, uçakların inişlerinde gecikmeler yaşandı. Yağışın ve rüzgarın durması üzerine seferlerin normale dönmeye başladığı belirtildi. 

    Yolcu uçağını bu hale getirdi 

    Atatürk Havalimanı’nda dün KKTC’ye gitmek üzere havalanan Atlasglobal uçağı, kalkışından kısa süre sonra 5 bin  feette doluya  yakalandı. Uçağın ön kokpit camları çatladı, burun kısmında hasar oluştu. Uçağın pilotu kule ile irtibata geçerek, Atatürk Havalimanı’na  dönüş için izin istedi. Pilotları, taksi yolunda yandaki camlara bakarak başarıyla iniş yaptı. Atatürk Havalimanı’na inmesi gereken 16 uçak, Sabiha Gökçen Havalimanı’na inmesi gereken 7 uçak piste inemeyince, yakıt bitme tehlikesine karşı yakın illerdeki havalimanlarına yönlendirildi.

  • Kategorisi: Gündem Yayın Tarihi: 28.07.2017 Okunma: 821 Yorumlar: 0

Yorumlar


Haber Servisi

Rastgele Haberler